Buss till Stockholm

 

Köp resa

 
 
 
Visa alla resenärstyper » Läs mer om våra resenärstyper

Resenärstyper

Ta en titt på våra olika resenärstypsrabatter, uppfyller du krav på ålder eller grupptillhörighet betalar du mindre för din resa.

Barn (0-15 år, fram till den dag man fyller 16 år)

Barn ska av säkerhets- och trivselperspektiv ha ett eget säte. Biljett ska därför köpas till samtliga barn oavsett ålder. Barnen reser med upp till 20% rabatt jämfört med ordinarie vuxenpris. Swebus tar inte särskilt ansvar för barn, utan målsman är alltid ansvarig.

 

Ungdom (16-25 år, fram till den dag man fyller 26 år)

Som ungdom har du upp till 20 procents rabatt jämfört med vuxenpriset på utvalda avgångar fram till den dag du fyller 26 år. Du måste kunna styrka din ålder.

Student

Du som har giltigt studentkort (CSN, Mecenat, Membit, Studentkortet, ISIC och IYTC), får upp till 20 procents rabatt jämfört med vuxenpriset på utvalda avgångar.
Glöm inte att du behöver kunna visa upp din legitimation både vid biljettköp och under resan.

Följande regler gäller för Norska och Danska studenter:
1) Studentbeviset ska vara utfärdat av Universitet eller Högskola.
2) Giltigt studiebevis innebär att studierna måste vara på heltid och innefatta minst 3 månader. Studierna får ej vara bekostade av arbetsgivare, vuxenstudier godkänns inte.
3) Kvitto på betald terminsavgift måste uppvisas.
Höstterminsintyg är giltigt till och med den 10 januari.
Vårterminsintyg är giltigt till och med den 10 september.

Pensionär

Är du pensionär får du upp till 20 procents rabatt jämfört med vuxenpriset på utvalda avgångar. Som ålderspensionär styrker du din rätt till rabatt med legitimation som visar att du är 65 år eller äldre. Är du förtidspensionär behöver du kunna visa upp ett bevis från Försäkringskassan.

Du måste ange minst en passagerare
Max 10 biljetter per resenärstyp
Husdjur kan endast bokas i kombination med annan resenärstyp
Max 1 husdjur per passagerare
Upp till två barn (0-7 år) reser gratis mellan Stockholm och Arlanda med fullt betalande vuxen, ingen biljett behövs för barnen. För ytterligare barn gäller ungdomsbiljett.
Du måste välja en ort att resa från
Du måste välja en ort att resa till
2018-06-23
2018-06-23
 
 
Kampanjkoden är felaktig
 
 
 

Res med buss till Stockholm 

Sveriges huvudstad är även det stora navet för våra billiga bussresor och från Cityterminalen, Liljeholmen, Solna station och Djurgården avgår Swebus expressbussar till hela Sverige. Många resenärer anländer och reser iväg varje dag med våra prisvärda resor.

 

Nu ännu närmare nöjet!

Visste du att vi stannar till vid flera platser i Stockholm som kan innebära kortare restider utan byten? Sök resa i ovan sökmotor för att se aktuell tidtabell. 

 

98% punktlighet
Gratis WiFi och el ombord
Nya moderna bussar och snabbtåg
Nöjd-kund-garanti
Gratis underhållning ombord på våra egna bussar
Alla våra resor är märkta med Bra Miljöval

 

Stockholms Cityterminal hittar du centralt i Stockholm, på Klarabergsviadukten med direkt anslutning till såväl Stockholm Centralstation och tunnelbana. Här finns tillgång till toaletter, caféer, restauranger, Swebus informationsdisk och vänstal. Föredrar du att promenera kan du kliva ut på Klarabergsgatan och efter någon minuts promenad befinna dig på Sergels torg, så centralt det går att komma.

 

Att resa med buss till Stockholm är billigt, bekvämt och miljövänligt. Vare sig du är ute efter en weekendbussresa till Stockholm eller är veckopendlare så har vi resor för dig

 

Res till Stockholm med Swebus

 

 

FAKTA SWEBUS HÅLLPLATS: VID CITYTERMINALEN:

Toalett: Ja
Väntrum: Ja
Parkering: Ja
Tillgång till kiosk/café: Ja
Bytesmöjligheter till lokaltrafik och tåg: Ja
 

Hitta till hållplatsen: https://www.swebus.se/Kundsupport/Hallplatsinformation/STOCKHOLM-Cityterminalen/


Stockholm kryllar av sevärdheter och aktiviteter, beroende på vad du vill göra finns det ett smörgåsbord att välja ifrån. Kanske passar en dag på Skansen bra eller vill du hellre titta på skeppet Vasa på Vasamuseet? När du väl är här måste du såklart också gå förbi Stockholms slott och promenera längs de trånga gränderna i Gamla stan.

Vi har mellan 40 till 50 avgångar från Stockholm varje dag. Bussarna tar dig ut i hela vårt linjenät som trafikera 350 orter i hela Sverige. Linjerna du hoppar på i Stockholm är:

 

 

Populära sträckor:


 

 

Linje 830  
Arlanda flygplats terminal 5 - Stockholm Cityterminal - Södertälje - Nyköping - Norrköping - Linköping - Mjölby - Ödeshög - Gränna - Jönköping - Ulricehamn - Borås - Landvetter flygplats - Göteborg

 

Linje 832
Arlanda Airport terminal 5 - Stockholm Cityterminal - Linköping - Jönköping- Värnamo - Ljungby - Helsingborg - Lund - Malmö centralstation

 

Linje 835
Stockholm Cityterminal - Nyköping - Norrköping - Söderköping - Valdemarsvik - Västevik - Oskarshamn - Mönsterås - Kalmar

 

Linje 888

Stockholm Cityterminal - Västerås - Örebro - Karlskoga - Kristinehamn - Karlstad - Grums - Knöstad - Årjäng - Töcksfors - Oslo

 

Ladda ner tidtabell här.

 

 

Att göra i Stockholm: 

 

Vilka aktiviteter och evenemang finns i Stockholm? Är du intresserad av musik, kultur, sport och historia? Det finns något att göra för alla.

Behöver du tips på barnaktiviteter i Stockholm? Ta ett besök på Kungliga slottet eller promenera runt på Skansen, låt barnen härja och åka karuseller på Gröna Lund, eller besök Tekniska museet för att främja deras nyfikenhet.


Shopping Stockholm

Stockholm har ett stort utbud av butiker och gallerior. Här är några exempel på den populäraste shoppingen.
NK

NK är kort för Nordiska Kompaniet och det ligger centralt på Hamngatan. NK grundades 1902 och här hittar du många kända lyxvarumärken. Här finns flera våningar av kläder, inredning, smycken och mycket annat.

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia är en ny och fräsch galleria i Solna några kilometer norr om Stockholms innerstad. Det är Sveriges största galleria! Här finns de flesta affärskedjorna, både stora och små och det är lätt att spendera en dag här inne. Här finns även flera olika restauranger och caféer samt en biograf. Du kan resa till Mall of Scandinavia med Swebus.

 

Drottninggatan

På Drottninggatan i Stockholm kan du flanera i flera timmar utan att hinna med alla butiker. Här hittar du allt från de vanligaste kedjorna till mindre privatägda butiker. För dig som vill besöka souvenirbutiker är Drottninggatan ett måste.

 

Julbord Stockholm

I Stockholm finns ett brett utbud av julbord. Många restauranger har serverat julbord länge och har hundraåriga anor. Önskar du ett svenskt, traditionellt julbord eller ett modernt julbord med en tvist? Vi vet att du kan hitta de flesta varianterna i vår huvudstad och dess omgivning. Passa på att kombinera julbordet med övernattning på en herrgård, en båttur i skärgården eller en julkonsert. Kombinera besöket med en av Stockholms julmarknader.

 

Weekend Stockholm

Boka en weekend i Stockholm och upplev våren med långa promenader runtom i staden, eller res hit på hösten och upplev mysiga restaurangbesök och kanske en konsert? Annars har huvudstaden massor att erbjuda på sommaren och det är då som Stockholm visar sin bästa sida om vädret är bra! Gröna Lund i solen och ett besök på Skansen och allsången kanske? Vintern är så klart också väldigt vacker. En weekend i Stockholm innan jul är jättemysigt – boka julbord, gå på julkonsert eller shoppa julklappar.

 

 

Stockholm museum

Museum i Stockholm är något som verkligen borde upplevas av fler. Många av muséerna i Stockholm har gratis inträde alla dagar de har öppet, eller vissa av dagarna. Är du intresserad av historia, teknik, mode, kungligheter eller fotografi? Det finns museum för allas intressen och sinnen. Många av muséerna har specifika avdelningar eller upplägg för barn så att även de ska kunna följa med och bli nöjda med besöket.

De museum som är populära bland barn är Livrustkammaren, Skansen, Junibacken och Tekniska museet.

 

 

Teater i Stockholm

Stockholm är en riktig teaterstad! Stora uppsättningar och mindre pjäser finns ofta att välja på, men var ute i god tid när du ska boka biljetter. Boka ett paket med buss och teater i Stockholm via Swebus!

Några av de teatrar som finns i Stockholm är Dramaten, Stadsteatern, Göta Lejon och China teatern. Här finns flera alternativ till nöjen – teater, revy, musikal eller show! Välj det som passar dig och kombinera ditt besök med övernattning och restaurangbesök för att maximera din upplevelse.

 

 

 

Flygbuss Arlanda

Att resa till och från Arlanda med buss är det smidigaste sättet att resa mellan Stockholm City och Arlanda flygplats. Swebus trafikerar alla terminaler och du reser bekvämt och miljövänligt hela vägen fram. Flygbussen tar dig hela vägen från eller till terminalbyggnaden, så att du t ex slipper bära eventuellt bagage alltför långt.

 

 

 

Billiga bussresor till och från Stockholm  hittar du enkelt här via söket ovan. Boka nu!

 

 

Välkommen ombord

 

Fördelar med swebus

 
 
 
 

Trafikinfo

Klicka på länken nedan för våra senaste uppdateringar av eventuella störningar i trafiken samt information om övriga frågor som tillfälliga hållplatsbyten, vägarbeten eller annat som kan påverka din bussresa etc.

Till trafikinformation 

Omboka / Avboka

Du kan enkelt omboka eller avboka din biljett om du köpt till omboknings-skydd eller avbokningsskydd. Resan kan ombokas/avbokas fram till 1 timme före bussens avgång

Till om- och avbokning

Om oss

Vi är marknadsledande inom expressbussresor i Sverige med 10 000 avgångar per vecka och över två miljoner passagerare per år. Alla våra bussar är märkta med bra miljöval. Ombord på våra egna bussar finns gratis wifi och eluttag. billigast bokar du din bussresa på swebus.se


Läs mer om Swebus 

Swebus på Facebook 

Swebus Norge på Facebook 

Swebus på Twitter 

 

Lediga tjänster
Läs mer på vår jobbsida

Gå med i vår kundklubb Sweplus så får du gratis ombokningsskydd, det tar 1 minut att bli medlem och är helt kostnadsfritt.

Klicka här för att se våra tidtabeller eller sök valfri sträcka i vår sökmotor.

Denna webbplats innehåller så kallade ”cookies”.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om: att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa cookies används till och hur cookies kan undvikas Cookies används av webbläsaren för att hålla på temporära val och om du svarat på frågor så att du inte behöver svara på samma fråga flera gånger eller kunna avge fler än en röst vid omröstningar.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. 

Ta del av vår cookie policy här

Vänligen observera att du ej kan genomföra köp via Swebus.se om cookies är inaktiverade.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Missa aldrig ett erbjudande, gå med i vårt nyhetsbrev.

Klicka här

Du använder en föråldrad webbläsare, vi rekommenderar att du uppgraderar till Internet Explorer 8 (WindowsXP) eller den senaste versionen (Windows 7/Vista)